Bildet er tatt av  a href="https://pixabay.com/no/users/cuneax-982101/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=745919

17. mai -feiring i Loppa i år - Forholdsregler

Vi i Loppa kommune ønsker at alle skal få en fin og trygg 17. mai. For å oppnå dette må feiringen av nasjonaldagen følge de nasjonale reglene i henhold til smittevern.

De nasjonale føringene finner vi her:

Regjeringen
FHI

Her er en oppsummering av de viktigste punktene:

• Det anbefales at man unngår å samle folk fra ulike kommuner, spesielt etter vi fikk en ukontrollert utbrudd i Alta i uka.
  • Det kan samles opp til 200 personer utendørs, så lenge alle følger avstandsreglene:
    • Alle må holde minst 1 meters avstand
    • Ved sang bør man holde 2 meters avstand
    • Barn som går i barnehage eller barneskole er unntatt kravet om avstand
  • Barn fra samme kohorter kan samles inntil 20 innendørs, pluss inntil 10 voksne for nødvendig tilsyn og tilrettelegging.
  • Sang bør ikke utføres innendørs
  • Det må ikke samles mer enn 10 voksne innendørs
  • I private arrangementer utenfor private hjem kan man samles maks ti personer innendørs, og 20 personer utendørs
  • Det anbefales at man ikke har mer enn 5 gjester i eget hjem, med mindre alle gjestene er fra samme husstand