Test

Barn hjemme kan trenge noen å snakke med

17.04.20

I nyhetsbildet fokuseres det nå på hvordan ansatte kan nå sårbare barn og unge, i en tid hvor tidlig innsats kan være utfordrende. Vedlagt ligger link til opplysningsplakater som vi ønsker å formidle videre til kommunene/fylkeskommunene.

Plakatene retter seg til barn og unge, den skal være opplysende om hvor de kan ringe/ta kontakt for å få hjelp/noen å snakke med om de har behov for det.

 

På plakaten står det telefonnummer til to nasjonale hjelpetelefoner, om det er ønskelig for kommunen/fylkeskommunen er det plass til å sette inn egen logo/lokale hjelpetelefoner ved siden av de nasjonale. 

 

KoRus Nord vil med dette anmode kommunene/fylkeskommunene om at plakatene kan legges ut på nettverk/digitale plattformer der barn og unge er. Vi anbefaler at ansatte i skoler, barnehager og helsestasjoner m fl blir orientert og at plakaten deles/er synlige på de plattformene som dere her bruker i dialogen med barn og ungdom (e-post, Skype og via læringsplattformer og nettforum)

(Kanskje har kommunen også andre kanaler å nå barn og ungdom på som kan benyttes.)

 Les her:

barn

Smittevernveileder for barnehager

17.04.20

Fra mandag 20. april åpner barnehagene igjen.  Vi har sammen med Folkehelseinstituttet laget en smittevernveileder som skal gi råd og støtte til barnehager.
 

standardbilde-loppa

Kommunalt stipend vår 2020

30.03.20

Loppa kommune tildeler kommunalt utdanningsstipend til ungdom som går på videregående skole 2019/2020, og som er registrert bosatt i Loppa kommune. Stipendet kan tildes inntil 3 år til hver elev.

 

Søknadsskjema og retningslinjer hentes på www.loppa.kommune.no eller ved henvendelse til servicekontoret ved Loppa rådhus, 78453000.

 

Søknadsskjema, med bekreftelse fra skolen, sendes innen 30.april 2020 til:

 

 

Loppa kommune, servicekontoret

Parkveien 1/3

9550 Øksfjord

Barn

KORONA-tips til familier

25.03.20

Hvordan får vi best mulige dager mens barnehager og skoler er stengt?  Det gir både utfordringer og muligheter når familier skal være sammen hele tiden.

Derfor kan det være lurt å være forberedt på hva du kan gjøre når det blir for mye, eller du trenger noen trygge råd.  Her fra BUFDIRs foreldrehverdag:

Her finner du link:

standardbilde-loppa

Loppa kommune opprettholder tiltak fram til 13. april 2020

25.03.20

Loppa kommune opprettholder stenging av skoler, barnehage, bibliotek og ungdomsklubb fram til 13. april 2020