coronavirus

Aktuelle anbefalinger og tiltak i Loppa kommune

Det gjelder på tiden nasjonale anbefalinger  uten lokale tiltak på kommunal nivå.

Anbefalinger:

• Holde deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer, også hvis det er lette symptomer. Test deg snarlig (ring legekontoret 78453050). Det gjelder også for fullvaksinerte personer.
  • Reduser antall kontakter(spesielt hvis du tenker at du eller husstandsmedlemmene dine kan ha vært utsatt for smitte i løpet av de siste 10 dager)
  • Vurder hjemmekontor
  • Unngå for mange arrangementer
  • Unngå mange nærkontakter (nærkontakter defineres som om avstanden er mindre enn 2m i lengre enn 15min, fysisk kontakt, eller kontakt med kroppsvæske)
  • Holde avstand. Bruk munnbind innendørs hvis du ikke kan holde 2 meter avstand (f.eks. i butikken, på jobb, på offentlig transport)
  • Ta vaksinen som anbefalt. Du reduserer sannsynligheten for å smitte andre, samt at du unngår selv å bli veldig syk og må dra nytte av helsevesenet
  • Ha lav terskel til å teste barn og unge samt husstandmedlemmer ved første mistanke om smitte
  • Være nøye med vanlige hygieneregler, spesielt hvis du eller dine nærmeste er i risikogrupper

Besøk i sykehjem

- ikke kom hvis du har infeksjonssymptomer (rennende nese, sår hals, hoste, nysing, hodepine, nedsatt smak og luktesans, feber eller akut nedsatt allmenntilstand), var nærkontakt, er i isolasjon eller etter du var i en situasjon hvor du kunne ha vært smittet. Unntak avtales med ansatte i forkant.

- vi anbefaler at besøker registreres (tid, navn, telefonnummer) for smittesporing

- munnbind hvis du kan ikke holde 1 meter avstand og i fellesområde

- oppholde deg ikke lenge fellesområden

- god håndhygiene

Her finner du utfyllende informasjon om smittevernråd til befolkning.