coronavirus

Ingen har testet positiv for Covid-19 i Loppa per 06.04.2021

VG har registrert at det er to personer totalt i Loppa kommune som har testet positiv for Covid-19. Ingen av disse har blitt testet eller har oppholdt seg i Loppa kommune og vi har dermed enda ikke smitte lokalt i kommunen. 

Kommunelegen i Loppa har heller ikke blitt kontaktet av de aktuelle smittesporingsteamene, slik at vi kan anta at de som har testet positivt ikke har fysisk tilknytning til kommunen.

Vi venter enda svar på 5 PCR-tester som ble tatt som rutineprøver av tilreisende på torsdag og fredag. De aktuelle personene har testet negativt på hurtigtester, og er informert om å forholde seg nøye til smittevernreglene fra området de kom fra de første ti dagene etter de reiste hjemmefra.

Kommunelegen ber om at alle tilreisende forholder seg til de innstrammede nasjonale smittevernreglene. Det er viktig at tilreisende følger reglene fra områdene de kommer fra de ti første dager etter de reiste hjemmefra.
Vi ber alle som kommer til Loppa fra områder med smitte om å teste seg før reisen eller straks etter ankomst. Det er kanskje også nødvendig med en test dag 5-7 etter ankomst. Dette vil du få informasjon om hos legekontoret. Ta kontakt med legekontoret (tlf. 78453050, kl 9-15 hverdager) for å avtale om og hvordan dere skal testes. Rutine PCR-tester kan ikke gjennomføres på helligdager, og må tas senest tirsdag 30.03.2021 dersom de skal tas i forbindelse med påsken.

En negativ test utelukker IKKE at dere kan være smittsomt allerede neste dagen. Testen vil kun fange opp en mulig smittekilde så tidlig som mulig. Det er viktig at alle er bevisst på at en negativ test ikke har konsekvens på hvordan man skal forholde seg mtp. smittevernregler, avstand, redusert antall av nærkontakter osv.. Kun en negativ PCR test tatt de siste 7 dager etter å ha reist hjemmefra er sikker nok for å nesten utelukke smittebæring. Følg med på om det dykker opp smitte i området dere kommer fra etter dere reiste og ta kontakt med legevakta for å avklare om det kan være lurt å ta en test for å utelukke mulig smitte.

Vi ber dere også å ha lav terskel til å ta kontakt med legevakta ved symptomer, samt å sette seg selv i umiddelbart i isolasjon og alle nærkontakter i karantene til du har gjennomført Covid-19 test og fått svar på denne. Vi kan ikke alltid tilby en test umiddelbart dersom noen oppholder seg på noen plass som er ikke nært tilgengelig, så det er lurt å gjennomtenke hvordan en mulig isolasjon eller karantene kan gjennomføres til testen er logistisk sett mulig å ta. Dette skal avtales i hver enkelt situasjonen med legevakta.