standardbilde-loppa

Smitten økes nå raskt og alle vil komme i kontakt med Covid-19

Kommunelegen anbefaler sterkt å ta 3. dose koronavaksine

Vaksinen avtales med helsesykepleier per sms tlf. 92 02 55 30

Mens jeg følger opp smittede pasienter i kommunen ser jeg at det fortsatt finnes mange voksne - også i risikogrupper - som enda ikke har tatt 3. dose av koronavaksine. Det er en bekymring for meg som har brukt største tiden av livet mitt de siste to år til å holde meg oppdatert rundt SARS Cov-2, i tillegg prøve å forhindre at noen i Loppa skal bli alvorlig skadet av korona.

Smitten er ikke lengre under kontroll og mest sannsynlig vil vi alle bli smittet i løpet av de neste måneder. Det er derfor viktig at vi har best mulig beskyttelse - spesielt hvis vi har en risiko for å få et dårlig sykdomsforløp. Det er kun fullvaksinering med 3. "booster" dose som beskytter - for tiden - godt nok mot alvorlig forløp og muligens også mot "long covid". Effekten av grunnvaksinering (første og andre dose) reduseres betydelig etter 3 måneder og immunforsvaret trenger en "booster". Som mange andre vaksiner (stivkrampe, hepatitt osv.) må Covid-19 vaksinen gis tre til muligens flere ganger i livet. 

Min anbefaling som lege er og skal alltid være basert på vitenskapelig grunnlag som alle mine anbefalinger i mitt arbeid. Hvis dere er i tvil eller har bekymringer om dere skal ta vaksinen, anbefaler jeg å diskutere deres individuelle situasjon med fastlegen. 

Mvh

Sabine Bader, kommuneoverlege.