coronavirus

Koronavaksine i Loppa

Vaksineringen vil foregå fortløpende etterhvert som kommunen mottar vaksiner.
Pga. av tilgang på doser til Loppa kommune viI det i enkelte uker kun bli gjennomført revaksinering (2. gangs dose) siden denne må settes innen riktig tid etter første dose.

coronavirus

Koronautbrudd i Alta og Hammerfest, Loppa enda uten smitte

Situasjon og anbefalinger i Loppa

Aktuelt (31.05. kl 10) er ingen i Loppa kommune i smittekarantene eller ventekarantene knyttet til utbrudd i Hammerfest. Alle Covid-19 PCR tatt uke 21 var negativ.

Kommunelegen ber om at folk har minimalt antall nærkontakter, samt lav terskel for å teste seg ved symptomer. Ved symptomer skal pas. holde seg i isolasjon til de har mottatt svar på PCR test.

Les informasjon på Altas webside om utbruddet og se på pressekonferansene fra Hammerfest.  Alle bør daglig oppdatere seg på situasjonen, samt finne ut om de har noen tilknytning til stedene i Alta og Hammerfest som er berørt av smitten. Etter poliklinisk besøk av eller opphold i sykehuset i Hammerfest skal pas. holde seg hjemmet mest mulig (sosial distansering) og hvis dem får hjemmehjelp eller noen andre tjenesten fra kommnen etter utskrivningen skal de settes i karantene. Smittesporingen i Alta og Hammerfest er enda ikke avsluttet! Pandemien er ikke under kontroll og vi vet at dette er en mer smittsom variant av viruset.

 

coronavirus

Testplikt og karantene ved innreise til Norge

24.01.21

Ny nasjonal regler for innreise til Norge

coronavirus

Oversikt over nasjonale tiltak fra januar 2021/ Første vaksinene gitt i Loppa

Per i dag har ingen fått påvist koronavirus i Loppa kommune mens første beboer fra sykehjemmet ble vaksinert 06.01.2021. Ved utbrudd i geografisk områden må akutt innstramming av lokal tiltak forventes og vi vil holder web siden oppdatert.

coronavirus

Koronatest

24.05.21

Hvis du ønsker en koronatest ta kontakt med legestasjon (t 78453050) mellom kl 9-11:30. Vi tar testene etter avtale bak helsesenteret hvor du kan vente på testen i bilen.

Hvis du har symptomer skal du sette deg i isolasjon inntil du får negativt testresultat på PCR testen, eller legen vurderer noe annet. 

Bildet er tatt av  a href="https://pixabay.com/no/users/cuneax-982101/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=745919

17. mai -feiring i Loppa i år - Forholdsregler

07.05.21

Vi i Loppa kommune ønsker at alle skal få en fin og trygg 17. mai. For å oppnå dette må feiringen av nasjonaldagen følge de nasjonale reglene i henhold til smittevern.

De nasjonale føringene finner vi her:

Regjeringen
FHI