eBokBib

Lån e-bøker fra biblioteket med eBokBib

Du kan låne e-bøker fra Loppa folkebibliotek gratis på din Android-enhet (smartmobil eller nettbrett) eller på ditt Apple-produkt (iPad, iPod eller iPhone).

Alle innbyggerne i Loppa, som har lånekort, kan låne ebøker via eBokBib-appen.

Hovedformålet med lanseringen av eBokBib er å øke lesekompetansen og lesegleden i Finnmark og gjøre det enklere for ALLE i Finnmark å låne og lese bøker.

Fylkesbiblioteket har tatt initiativ til en felles e-bokløsning og en felles e-boksamling for Finnmark. Dette gjør at alle i Finnmark kan låne e-bøker fra en stor, felles samling som folkebibliotekene, skolebibliotekene i videregående skole og fylkesbiblioteket har gått sammen om.

For lånerne i Finnmark er det nå 350 tilgjengelige titler å velge mellom.

Med appen kan man låne e-bøker hvor som helst i verden så lenge man har tilgang til internett, man slipper å bekymre seg for å glemme å levere boken da den etter 28 dager bare forsvinner fra brukeren din om du ikke fornyer lånet, og når bøkene er lastet ned til nettbrettet/smarttelefonen kan du lese dem uten å ha nettilgang.

Det er gratis for alle å låne e-bøker fra bibliotekene i Finnmark. Det eneste de trenger er et lånekort og en pin-kode, de som ikke har får det på sitt lokale bibliotek. Lånere som er interessert i å låne e-bøker kan starte med å laste ned og installere appen eBokBib på nettbrettet eller smarttelefonen sin. Forklaring til hvordan gå fram ligger på ebokbib.no, på fylkesbibliotekets hjemmeside eller link fra Loppa bibliotek facebookside.

Om noen trenger hjelp, er det bare å kontakte det lokale bibliotek.

Fylkesbiblioteket har også laget forslag til Finnmarksrelevant lesning i Anbefalinger i appen under listene «Finnmark», «Finnmark internasjonale litteraturfestival 2014» og «Finnmark internasjonale litteraturfestival 2010 og 2012».

For mer informasjon om hvordan man leser e-bøker og kommer i gang, se: http://www.ebokbib.no

 

appstore40 Last ned eBokBib for Apple iOS fra Apples AppStore

playstore40 Last ned eBokBib for Android fra Google Play.

*) OBS!
Hvis du benytter mobildata til nedlasting av e-bøker kan det påløpe kostnader til din mobiloperatør.