valg_logo

Står du i manntallet?

Manntallet er nå lagt frem til offentlig gjennomsyn. Listene blir liggende fremme til og med valgdagen 13. september. For å stemme i Loppa kommune på valgdagen må du være registrert i kommunens valgmanntall. 

Har du flyttet og folkeregisteret ikke har mottatt flyttemelding innen 30. juni 2021, står du fremdeles oppført i kommunen du flyttet fra. For å stemme på valgdagen må du da reise til kommunen du er folkeregistrert i for å avlegge stemme, men du trenger ikke å være manntallsført i Loppa for å forhåndsstemme. Forhåndsstemming i kommunen kan gjøres på rådhuset i Øksfjord mellom 10. august og 10. september. Forhåndsstemming kan forøvrig utføres i hvilken som helst kommune i Norge. 

 

Manntallet lagt ut til offentlig gjennomsyn

Manntallet for Stortingsvalget og sametingets valgmanntall er nå lagt ut til offentlig gjennomsyn i inngangspartiet på Loppa rådhus, samt på biblioteket i Øksfjord. 

Manntallet er også sendt ut til følgende steder, hvor det blir lagt ut så snart sendingen er kommet frem:

Nuvsvåg krets Nuvsvåg Dagligvare AS v/utlånsstasjon
Bergsfjord krets C Bucks Eftf AS v/utlånsstasjon
Sandland krets Nærbutikken i Sør-Tverrfjord

 

Listene vil være tilgjengelig for gjennomsyn i stedenes åpningstider frem til valgdagen 13. september. 

Dersom du har problemer med å komme deg til lokalene manntallet er lagt frem, kan du ta kontakt med kommunen.

 

Står du ikke i manntallet?

 Dersom du ikke står i manntallet og du mener du skal stå der, eller du oppdager andre feil i listene, ber vi deg ta kontakt med valgstyret i kommunen. Dette må gjøres skriftlig, og gjøres enten ved å sende brev til Valgstyret i Loppa kommune, Parkveien 1/3, 9550 Øksfjord, eller sende epost til postmottak@loppa.kommune.no


Dersom navnet ditt ikke står i Sametingets valgmanntall, og du har begjært deg innført, eller dersom du mener det er andre feil i listene, kan du klage. Klagen skal være skriftlig og begrunnet. Klagen sendes Sámediggi - Sametinget, Ávjovárgeaidnu 50, 9730 Karasjok/Kárášjohka